Οι Απόφοιτοί μας, η Γνώμη τους και η Σταδιοδρομία τους

Δίνουμε μεγάλη σημασία τόσο στη Γνώμη των Αποφοίτων μας όσο και στη πρακτική προέκταση του εκπαιδευτικού έργου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA TQM, ως αυτή αποτυπώνεται στη Σταδιοδρομία των Αποφοίτων μας.
Προφίλ Φοιτητών & Αποφοίτων
Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα) της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Η σύνθεση των προπτυχιακών σπουδών των μεταπτυχιακών φοιτητών μας αντανακλά (σε σημαντικό βαθμό) το ευρύτατο επιστημονικό υπόβαθρο των επαγγελματιών τόσο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, όσο και της Ποιότητας.

Παρότι ο αριθμός των φοιτητών μας με προπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό είναι μικρός, μεταξύ των Ιδρυμάτων αποφοίτησής τους συγκαταλέγονται σημαντικότατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ως το Harvard University.

Η Γνώμη των Αποφοίτων μας

“Entering the EMP TQM Programme. opened professional doors, by companies which appreciated the specific knowledge I was bringing with me, having graduated from this programme. …. I am very positive that if I hadn’t entered the specific programme, my professional life would have been 100% different.”

Τρίμπου Κωνσταντίνα, Απόφοιτη της 3ης Σειράς (1997-99)

Vice President Human Resources South Europe, Unilever

 

“The MBA TQM programme gave me insight to contemporary management/quality tools which enabled me to gain competitive advantage and succeed in a highly competitive job market like the UK. Through the course I had the opportunity to work with great teachers and meet inspiring people. I would highly recommend the programme to anyone interested in following a career in Management or Quality Management.”

Αλεξίου Κωνσταντίνος, Απόφοιτος 18ης Σειράς (2012-2014)

Continuous Improvement Specialist, Burton’s Biscuits UK

 

«Ως απόφοιτος Πληροφορικής η επιλογή του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα του Πανεπιστημίου Πειραιά μου έδωσε τα εφόδια να ανταποκριθώ στις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, οι οποίες απαιτούν σφαιρική και ολοκληρωμένη αντίληψη της επιχειρησιακής δραστηριότητας. Επιπλέον, ο συνδυασμός  της επιστήμης της Πληροφορικής με τη φιλοσοφία της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα γνώσεων στην έως σήμερα αλλά και μετέπειτα εξέλιξη της επαγγελματικής μου πορείας.

Παράλληλα, η φοίτηση στο τμήμα είναι μία σπουδαία εμπειρία, μέσα από την οποία αναδεικνύονται οι αξίες της συνεργασίας, της συνεχούς βελτίωσης και της ομαδικότητας και διευρύνεται ο κύκλος γνωριμιών. Θέλω να ευχαριστήσω τους εξαιρετικούς καθηγητές για τις γνώσεις, τις σκέψεις και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας, καθώς και το Πρόγραμμα για την υποτροφία που μου προσέφερε, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα από τα πιο αξιόλογα μεταπτυχιακά προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της Χώρας.»

Γατέα Σταυρούλα, Απόφοιτη 18ης Σειράς (2012-2014)

HR Budget Analyst, OPAP S.A.

 

“Engaging in an MBA programme is a quite usual decision for an engineer … the MBA TQM literally broadened my mind …. the programme was tough, giving us the chance to test our limits and change for the better ….. It is a great programme that requires the most of the student, but will compensate the efforts in the business arena.”

Αγγελοπούλου Μαργαρίτα, Απόφοιτη της 9ης Σειράς (2003-05)

Process Improvement, Vodafone

 

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνετε στο πρόγραμμα, διότι τόσο το σύνολο των γνώσεων που μας παραδώσατε, όσο και η σφαιρική προετοιμασία μας ως προς την αγορά εργασίας, μου έδωσαν το υπόβαθρο και τις δεξιότητες εκείνες, ώστε να επιλεγώ ανάμεσα σε 32 συν-επιτυχόντες του προγράμματος από την εταιρεία, μετά από οκτάωρο assessment center και λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την πρότερο πορεία μου, όπου δεν είχε συνάφεια με τον χώρο των επιχειρήσεων, μπορεί κάποιος εύκολα να συνάγει την αρωγή που τελικά που παρείχε το πρόγραμμα MBA TQMInternational»

Κρητικός Νικόλαος, Φοιτητής 20ης Σειράς (2014-2016)

Junior Project Manager ATCOM SA.

 

«Επαγγελματικές ευκαιρίες, οργάνωση, μεθοδικότητα, φιλίες, δυνατές συνεργασίες, γνωριμίες είναι μερικά από όλα όσα απέκτησα ως φοιτήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα. Αξέχαστη εμπειρία….»

Μακρή Μυρτώ, Απόφοιτη 19ης Σειράς (2013-2015)

Business Processes Associate Consultant, SAP Hellas

 

«Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα του Πανεπιστημίου Πειραιώς με βοήθησε στο άνοιγμα νέων δρόμων στην καριέρα μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μάλιστα όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνομαι ακόμα περισσότερο την αξία του, δεδομένου των ευκαιριών που συναντώ. 

Παρά την μεγάλη ανταγωνιστηκότητα που παρουσιάζεται στην εποχή μας, το MBA TQM είναι ένα υπερπολύτιμο ‘εργαλείο’ που αν πλαισιωθεί (από πιστοποιήσεις γνώσεων – δεξιοτήτων) και χρησιμοποιηθεί σωστά χαράζει συνεχώς ανοδική πορεία στην επαγγελματική καριέρα.

Το MBA TQM δεν θα προσφέρει μόνο την δυνατότητα εύρεσης εργασίας όπως αρχικά θεωρούσα. Το σημαντικότερο είναι οτι θα προσφέρει ολοένα και περισσότερα στη συνέχεια, και θα εξασφαλίσει την συνεχή ανοδική επαγγελματική εξέλιξη»

Σολωμός Σπύρος, Απόφοιτος της 18ης Σειράς (2011-2013)

Senior IT auditor/advisor at PwC, UK

 

“The TQM Programme was proven to be among the paramount milestones and certainly part of the critical path of my personal carrier project. Not only because:

  • of the knowledge that I gained
  • I adopted a new way of thinking and seeing the complex world of Management
  • the Programme taught me practical things and challenges adopted in the real world of business
  • of the new job opportunities that were suddenly available for me, but because it was and continues to be a pioneer in the field of Management Programmes.

I can only highly recommend this Program to those that want to tackle the very difficult challenges and rules that the business world has set.”

Τσουπινάκη Κατερίνα, Απόφοιτη 1ης Σειράς (1995-7)

Corporate Quality Manager, PMP – Process Improvement & Quality Assurance, Intrasoft International

 

«Η λέξη ποιότητα είναι σε κάθε διαφήμιση, σε κάθε σλόγκαν. Τίτλοι και τμήματα ποιότητας υπάρχουν σε κάθε εταιρεία. Πιστοποιητικά προτύπων ποιότητας είναι αναρτημένα σε κάθε είδους κατάστημα και χώρο. Άρα, ναι, η ποιότητα είναι παντού και είναι της μόδας.

Ο λόγος που πρέπει κάποιος να συμμετέχει στο MBA TQM International, όμως, δεν πρέπει να είναι αυτός. Συστήνω το μεταπτυχιακό μου, σε αυτούς που θέλουν να δουλέψουν για μία ιδέα, που μοιάζει να είναι αφηρημένη και θέλουν να την κάνουν απτή για ένα προιόν ή μία υπηρεσία, δίνοντάς της νόημα στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα, σου δίνει όλα τα εχέγγυα για να πάρεις το έναυσμα και να αποκτήσεις την ταυτότητα ενός ανθρώπου ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Στη διάρκεια των σπουδών, θα υπάρξουν στιγμές, που ως φοιτητής απορείς, αμφισβητείς ή και απογοητεύεσαι ακόμη. Όταν θα εμπλακείς, όμως, με την ποιότητα σε ένα οργανισμό που την έχει προτεραιότητά του, θα νιώσεις τυχερός για την επιλογή σου. Θα θες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, να ακούσεις ξανά τις ίδιες διαλέξεις, από τους ίδιους καθηγητές και να αφομοιώσεις την κάθε λέξη ξανά. Είναι σίγουρο, λοιπόν, πως όποιος ενδιαφέρεται για Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά θα μάθει από τους καλύτερους.»

Νέλλη Χρονοπούλου, Φοιτήτρια (part time) της 21ης Σειράς (2015-2018)

Supply Chain Quality Assurance Manager, NESTLE HELLAS S.A.

 

«Ως απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη “Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα” του Πανεπιστημίου Πειραιώς, θεωρώ πως αποκόμισα σημαντικές εμπειρίες αλλά και γνώσεις που με βοήθησαν πολύπλευρα στην επαγγελματική μου πορεία. Η αυξημένη ανταγωνιστικότητα που παρουσιάζει η εποχή μας, ορίζει ως μονόδρομο την «προσήλωση» στην ποιότητα. Για το λόγο αυτό, πιστεύω ότι ο συνδυασμός της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας αλλά και του σύγχρονου Management αποτελούν τα απαραίτητα εφόδια που δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά όπως η σημερινή. Κάθε “στέλεχος” θα πρέπει να αποτελεί μια δυναμική μονάδα συνεχούς εξέλιξης και επιμόρφωσης, γεγονός που το καθιστά άκρως ανταγωνιστικό και εξελίξιμο. Γι’ αυτό το λόγο και συστήνω το Πρόγραμμα Σπουδών ανεπιφύλακτα.»

Αρβανιτάκης Σπυρίδων, Απόφοιτος 15ης Σειράς (2009-11)

Marketing Category Manager, L’ Oréal Professionnel

 

«…. Ως ‘πελάτης’ του μεταπτυχιακού είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που έλαβα, ως ‘επενδυτής’ είμαι ενθουσιασμένος από την επένδυση την οποία έκανα και τις αποδόσεις που συνεχίζω να έχω, και ως άνθρωπος ευχαριστώ τους Καθηγητές μου για την καθοδήγηση που μου έδωσαν …»

Βέργας Δημήτρης, Απόφοιτος της 1ης Σειράς (1995-97)

Διευθύνων Σύμβουλος της AG ADVENT

 

Για τις Υποτροφίες Εκπαίδευσης Επικεφαλής Επιθεωρητών

«Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ο εμπλουτισμός των γνώσεών μας, όσο και η εκμάθηση πραγματικών γεγονότων κατά την εφαρμογή του προτύπου “ISO 9001:2008” στον επιχειρηματικό κόσμο. Η ευκαιρία αυτή που μας δόθηκε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα συμπλήρωσε υπάρχουσες γνώσεις σε πρακτικό επίπεδο, κάτι το οποίο έχουν ανάγκη οι απόφοιτοι. Πραγματοποιήθηκε το σωστό χρόνο και με τους σωστούς ανθρώπους. Συγχαρητήρια για την όλη διαδικασία σε όλους τους συντελεστές.»

Αρναουτέλη Ευαγγελία, Απόφοιτη της 14ης Σειράς (2008-10)

Branch Office Manager, ΑΡΝΑΟΥΤΕΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.